Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Демир Капија


Општина Демир Капија ги презентираше резултатите од 2016 Печати Е-пошта
Среда, 28 Септември 2016 14:18
DK 6 - WEBПоследователната форумска сесија од буџетскиот процес во општина Демир Капија се одржа на 27 септември, во присуство на 60-тина жители на општината, во просториите на фондацијата Ценет.  Форумот ги презентираше резултатите од буџетскиот форумски процес во општината, во чии рамки жителите, заедно со општинските власти, го подготвуваа буџетот за 2016 година
Повеќе...
 
Форумот во Демир Капија приоретизираше 24 проекти Печати Е-пошта
Понеделник, 21 Декември 2015 12:20
DK 2-WEBФорумот во општина Демир Капија гласаше за 24 проекти во рамки на шест буџетски програми за 2016 година, на петтата форумска сесија што се одржа на 17 декември, во присуство на 80 учесници. Учесниците на форумот го изгласаа проектот Изградба на плоштад во Демир Капија, асфалтирање на крак на ул. „Маршал Тито“ и решавање на проблемот со прибирање на атмосферските води на оваа улица за најприоритетен за реализација наредната година.
Повеќе...
 
Демир Капија за расходите по пет буџетски програми Печати Е-пошта
Понеделник, 16 Ноември 2015 13:44
DK 16-WEBОколу 80 жители на општина Демир Капија присуствуваа на четвртата форумска сесија што се одржа на 10 ноември.
Повеќе...
 
Форумот во Демир Капија дискутираше за три буџетски програми Печати Е-пошта
Петок, 30 Октомври 2015 13:52
DK 3-WEBТретата форумска сесија во општина Демир Капија се одржа на 28 октомври, во присуство на 75 жители на оваа општина. Учесниците на форумот даваа свои предлог-проекти во три буџетски програми  Локални патишта и улици, Јавна чистота, изградба и одржување на јавни површини, и во Изградба, реконструкција, замена и одржување на јавно осветлување. 
Повеќе...
 
Втора форумска сесија во Демир Капија Печати Е-пошта
Петок, 16 Октомври 2015 14:22
DK 11-WEBПланираните и реализирани приходи во општинскиот буџет за 2015 година во општина Демир Капија беше една од темите за дискусија на втората форумска сесија од буџетскиот форумски процес, што се одржа на 13 октомври, во присуство на 73 жители на општината.
Повеќе...
 


Страница 1 од 3

Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom