Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Желино


Форумот во Желино приоретизираше проекти и програма Печати Е-пошта
Вторник, 06 Декември 2016 13:22
Zelino 5 4-WEBПеттата форумска сесија од буџетскиот форумски процес во Желино, на која околу 60 жители гласаа за приоритетни проекти и програма за наредната година, се одржа на 1 декември во оваа општина. Форумот гласаше за приоритетна буџетска програма за 2017 година од следните шест (6) - Патна инфраструктура, Образование култура и спорт, Јавно осветлување, Урбанистичко планирање, Водовод, и Канализација.
Повеќе...
 
Општина Желино ја одржа третата форумска сесија Печати Е-пошта
Вторник, 15 Ноември 2016 12:27
Zelino 3 5-WEBФорумот во општина Желино во рамки на буџетскиот форумски процес ја одржа третата форумска сесија на 9 ноември, во присуство на 80 жители на општината. Учесниците на форумската сесија дискутираа за тоа како да се трошат општинските средства во рамкитѕе на четири буџетски програми – Патна инфраструктура, Образование, Локален економски развој (ЛЕР) и Урбанизам.
Повеќе...
 
Општина Желино дискутираше за општинските приходи Печати Е-пошта
Четврток, 27 Октомври 2016 12:44
Zelino 2 4-WEBБуџетскиот форум во општина Желино ја одржа втората форумска сесија на 25 октомври, во присуство на околу 70 жители на општината. Форумот ги презентираше планираните и реализирани приходи на општинската каса согласно септември годинава, како и проекцијата на приходите за наредната, 2017 година. 
Повеќе...
 
Општина Желино започна буџетски форумски процес Печати Е-пошта
Петок, 14 Октомври 2016 10:16
Zelino - WEBПрвата форумска сесија од буџетскиот форум во општина Желино се одржа на 10 октомври, во присуство на околу 80 жители на општината. Форумот го презентираше процесот на буџетирање на општината, а ја формираше и структурата на форумот преку осум работни маси.  Тоа се Социјални дејности, Водоснабдување и канализација, Патна инфраструктура, ЛЕР и бизниси, Земјоделие, Образование, Спорт и култура и Општинска администрација.
Повеќе...
 
Форумот во Желино го презентираше проектот Печати Е-пошта
Петок, 30 Мај 2014 14:26
Zelino VI-WEBПоследователната форумска сесија во Желино, на која се презентираат резултатите од форумскиот процес, се одржа на 27 мај, во присуство на 57 жители на општината.
Форумот започна со преглед на форумскиот процес по фази на сесии, а потоа од страна на локалната самоуправа беа презентирани резултатите од реализираниот проект: “Изградба на втора фаза на ОУ „Пашко Васа“ во село Ново Село”. 
Повеќе...
 


Страница 1 од 2

Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom