Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Конче


Последователна форумска сесија во Конче Печати Е-пошта
Вторник, 27 Септември 2016 09:26
Konce-WEB 6Општина Конче, на 22 септември, ја одржа шестата форумска сесија во рамки на буџетскиот форумски процес за креирање на буџетот за 2016 година. Форумот, во присуство на 40-тина жители на општината, ги презентираше резултатите од реализација на буџетот за 2016 година. Во рамки на буџетот, жителите на оваа општина приоретизираа 26 проекти од кои годинава се реализирани 17 проекти.
Повеќе...
 
Конче гласаше за 26 проекти за 2016 година Печати Е-пошта
Среда, 16 Декември 2015 13:52
Konche 1-WEBФорумот во општина Конче, на 9 декември, ја одржа петтата форумска сесија во присуство на 64 жители на општината. Вкупно 26 проекти беа приоретизирани во рамки на 12 буџетски програми за наредната година, од кои за најприоритетна жителите ја избраа програмата за Инфраструктура, по што следеше програмата за Водоснабдување. 
Повеќе...
 
Форумот во Конче за четири буџетски програми за 2016 Печати Е-пошта
Петок, 20 Ноември 2015 11:17
Konce-WEBВкупно четири буџетски програми за 2016 година разгледуваше форумот во Конче, на четвртата форумска сесија што се одржа на 18 ноември, во присуство на 65 жители на општината. Расходите по програмите за Изградба на системи за водоснабдување, за Уредување на просторот во рурални подрачја, за Системи за одведување на отпадни води и за Енергетска ефикасност се разгледуваа на оваа сесија, во чии рамки граѓаните даваа повеќе предлози.
Повеќе...
 
Форумот во Конче за четири буџетски програми Печати Е-пошта
Понеделник, 02 Ноември 2015 14:38
Konce 1-3 WEBТретата форумска сесија во општина Конче, на која се дискутираше за четири буџетски програми, се одржа на 28 октомври, во присуство на 69 жители на општината. Форумот ги рагзледуваше планираните расходи по буџетските програми – Локален економски развој (ЛЕР), Урбанистичко планирање, Изградба и реконструкција на патишта и Одржување на локални патишта. 
Повеќе...
 
Форумот во Конче дискутираше за приходите Печати Е-пошта
Петок, 16 Октомври 2015 14:23
Konce 9-WEBВтората форумска сесија во општина Конче, на која се дискутираше за приходите во општинскиот буџет, се одржа на 14 октомври, во присуство на 78 жители на општината.
Повеќе...
 


Страница 1 од 3

Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom