Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Могила


Форумот во Могила приоретизираше проекти и програма Печати Е-пошта
Петок, 09 Декември 2016 11:00
Mogila 5 12-WEBЖителите на општина Могила, на петтата форумска сесија од буџетскиот форумски процес што се одржа на 2 декември, приоретизираше буџетска програма и 30 проекти во буџетот за наредната година. Форумот, на кој присуствуваа 64 учесници, ја избра буџетската програма за Изградба, реконструкција, одржување и заштита на локални патишта и улици, за приоритетна за жителите за 2017 година. Учесниците утврдија и 30 проекти како приоритетни за реализација од страна на општината за наредната година.
Повеќе...
 
Форумот во Могила дискутираше по три буџетски програми Печати Е-пошта
Вторник, 08 Ноември 2016 15:02
Mogila 3 9-WEBОпштина Могила ја одржа третата форумска сесија на 4 ноември, во присуство на околу 100 жители на општината. Форумот дискутираше согласно три буџетски програми – за Изградба на локални патишта и улици, за Изградба на канализациона мрежа и за Заштита на животната средина, при што граѓаните даваа свои предлози од различни работни маси.
Повеќе...
 
Втора форумска сесија во Могила Печати Е-пошта
Четврток, 27 Октомври 2016 12:46
Mogila 2 1-WEBБуџетскиот форум во општина Могила ја одржа втората форумска сесија на 21 октомври, во присуство на 83 жители на општината. Форумот ги презентираше планираните и реализирани приходи на општинската каса согласно септември годинава, како и проекцијата на приходите за наредната, 2017 година. 
Повеќе...
 
Форумот во Могила ја одржа првата сесија за буџетот Печати Е-пошта
Петок, 14 Октомври 2016 10:56
Mogila 5-WEBПрвата форумска сесија од буџетскиот процес во општина Могила се одржа на 7 октомври во присуство на 90 жители на општината. Форумот го презентираше процесот на буџетирање на општината, а ја формираше и структурата на форумот преку осум работни маси согласно буџетските програми - Урбанизам, Култура, Социјална заштита, Образование и наука, ЛЕР, Земјоделие, Животна средина и Општинска администрација.
Повеќе...
 
Форумот во Могила со конкретни резултати Печати Е-пошта
Среда, 05 Февруари 2014 15:15
Mogila - VI - WEBПрезентацијата на реализираните проекти „Мултифункционални спортски игралишта во селата Трновци и Могила“, „Автобуски постојки“ и  „Изградба на детско игралиште во село Ивањевци“ се одвиваше на последователната сесија во Могила, во присуство на 24 жители на општината.
Повеќе...
 


Страница 1 од 2

Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom