Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Студеничани


Општина Студеничани ги утврди приоритетите за буџетот за 2017 Печати Е-пошта
Вторник, 06 Декември 2016 13:27
Studenichani 5 1-WEBФорумот во општина Студеничани, на петтата форумска сесија што се одржа на 29 ноември, ги утврди приоритетните проекти и буџетски програми за наредната година. Околу 60 учесници приоретизираа четири (4) буџетски програми - Изградба и санација на локални патишта, Одведување и пречистување на отпадни води, Урбанистичко планирање и Одржување и заштита на локални патишта.
Повеќе...
 
Жителите на Студеничани дискутираа за расходите за 2017 Печати Е-пошта
Сабота, 19 Ноември 2016 11:10
Studenichani 4 3-WEBОпштина Студеничани ја одржа четвртата форумска сесија во рамки на буџетскиот форумски процес на 15 ноември, во присуство на 55 жители. Форумот, на оваа сесија дискутираше за расходите односно општинските средства за две буџетски програми – Изградба на системи за одведување и пречистување на отпадни води и Урбанистичко планирање.
Повеќе...
 
Форумот во Студеничани дискутираше за две буџетски програми Печати Е-пошта
Среда, 02 Ноември 2016 14:27
Studenichani 3 7-WEBОпштина Студеничани на 1 ноември ја одржа третата форумска сесија во присуство на околу 50 жители на општината. Форумот дискутираше за расходите во општинскиот буџет за 2017 година односно како ќе се трошат средствата од буџетот. Беа презентирани две буџетски програми за наредната година - Изградба и санација на локални патишта, и Одржување и заштита на локални патишта.
Повеќе...
 
Форумот во Студеничани со предлози за зголемување на буџетот Печати Е-пошта
Среда, 19 Октомври 2016 10:00
Studenichani 4-WEBФорумот во општина Студеничани на 18 октомври ја одржа втората форумска сесија во присуство на 60-тина жители на општината. Учесниците на сесијата презентираа и дискутираа за структурата на приходите во општинскиот буџет за годинава (планирани и реализирани буџетски средства), а беше презентирана и проекцијата на приходите за наредната, 2017 година.
Повеќе...
 
Буџетскиот форум во Студеничани ја одржата првата сесија Печати Е-пошта
Четврток, 06 Октомври 2016 12:14
Studenichani - WEBОпштина Студеничани, на 4 октомври, ја одржа првата форумска сесија од буџетскиот форумски процес во општината за креирање на буџетот за 2017 година согласно потребите на жителите. Форумот, на кој присуствуваа 60-тина жители, ја презентираше структурата на буџетот за годинава и дискутираше по стратешките приоритети на општината, како и генералните насоки за развој на буџетските програми.
Повеќе...
 


Страница 1 од 4

Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom