Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Пробиштип


Општина Пробиштип ги утврди приоритетите за буџетот за 2017 Печати Е-пошта
Вторник, 06 Декември 2016 13:25
Probishtip 5 5-WEBПеттата форумска сесија од буџетскиот форумски процес во општина Пробиштип се одржа на 1 декември, во присуство на 78 жители. Форумот приоретизираше 25 проекти и пет буџетски програми за наредната, 2017 година.
Повеќе...
 
Форумот во Пробиштип дискутираше за три буџетски програми Печати Е-пошта
Вторник, 15 Ноември 2016 11:03
Probishtip 4 3-WEBЧетвртата форумска сесија во општина Пробиштип се одржа на 10 ноември, во присуство на 90 жители на општината. Форумот, на кој присуствуваше и амбасадорката на Швајцарија во Република Македонија н.е. Сибил Сутер Техада, раазгледуваше три предлог-буџетски програми - Предлог-програмите за уредување на градежно земјиште, Предлог -програмата за изградба на други комунални објекти, инвестиции и одржување на урбана опрема, како и Предлог програмата за изградба на спортска инфраструктура. 
Повеќе...
 
Форумот во Пробиштип дискутираше за четири програми Печати Е-пошта
Вторник, 01 Ноември 2016 09:19
Probishtip 3 3 - WEBТретата форумска сесија во општина Пробиштип се одржа на 27 октомври во присуство на 90 жители на општина Пробиштип. Претставник на работната група, на почетокот на сесијата, ја презентираше анализата на предлозите за зголемување на приходите во општинскиот буџет што учесниците на форумот ги дадоа на претходната сесија. 
Повеќе...
 
Форумот во Пробиштип дискутираше за општинските приходи Печати Е-пошта
Петок, 14 Октомври 2016 09:45
Probishtip 6-WEBВтората форумска сесија од буџетскиот форум во Пробиштип се одржа на 13 октомври, во присуство на 79 жители на општината. На сесијата се разговараше за приходите на општината односно се направи преглед на планираните и реализираните приходи на општината заклучно со месец септември годинава, по што следуваше дискусија од страна на граѓаните. 
Повеќе...
 
Форумот во Пробиштип за реализираните проекти во 2016 Печати Е-пошта
Петок, 30 Септември 2016 10:19
Probishtip 7-WEBОпштина Пробиштип ја одржа последователната форумска сесија од буџетскиот форум на 29 септември, во присуство на 100 жители на општината. Форумот ги презентираше реализираните проекти што граѓаните ги утврдија како приоритетни за 2016 година, како и вкупната реализација на буџетот за 2016 година по буџетски програми. 
Повеќе...
 


Страница 1 од 3

Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom