Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Карбинци


Општина Карбинци ја одржа последователната форумска сесија Печати Е-пошта
Четврток, 06 Октомври 2016 12:12
Karbinci 1-WEBОколу 50 жители на општина Карбинци учествуваа на последователната форумска сесија што се одржа на 4 октомври, во село Крупиште. Форумот ги информираше граѓаните за резултатите од процесот и реализацијата на буџетот за 2016 година, со акцент на приоритетите, но и на останатите проекти и дадените препораки до општината.
Повеќе...
 
Форумот во Карбинци гласаше за 31 проект за 2016 Печати Е-пошта
Петок, 18 Декември 2015 11:03
Karbinci 3-WEBПеттата форумска сесија од буџетскиот форум во општина Карбинци се одржа на 16 декември, во присуство на 50-тина жители на оваа општина. Форумот приоретизираше 31 проект во рамки на осум буџетски програми.
Повеќе...
 
Карбинци за четири предлог-буџетски програми за 2016 Печати Е-пошта
Среда, 02 Декември 2015 11:10
Karbinci 4-WEB 1Четвртата форумска сесија од буџетскиот форумски процес во општина Карбинци се одржа на 25 ноември, во присуство на 46 жители. Форумот дискутираше за четири предлог-буџетски програми за наредната година: Изградба на канализациони системи, Паркови и зеленило (капитални расходи), Спорт и рекреација и Заштита на животна средина и природата.
Повеќе...
 
Карбинци за расходите по четири предлог-буџетски програми Печати Е-пошта
Понеделник, 23 Ноември 2015 12:34
Karbinci 5-WEBВкупно четири предлог-буџетски програми разгледуваа жителите на Карбинци, на третата форумска сесија што се одржа на 18 ноември, во присуство на 40-тина учесници. Форумот дискутираше за расходите по следниве буџетски програми - Урбанистичко планирање, Одржување и заштита на локални патишта и улици, Изградба и реконструкција на локални патишта и улици и Изградба на системи за водоснабдување. 
Повеќе...
 
Форумот во Карбинци дискутираше за приходите на буџетот Печати Е-пошта
Понеделник, 26 Октомври 2015 15:01
Karbinci 4-WEBВтората форумска сесија од буџетскиот форумски процес во општина Карбинци се одржа на 14 октомври, во присуство на 50 жители на општината.
Учесниците на форумот се информираа за реализираните приходи за 2015 година и планираните приходи и расходи за 2016 година, и дискутираа за можностите за зголемување на приходите со свои идеи и предлози.
Повеќе...
 


Страница 1 од 3

Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom