Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Берово


Последователна форумска сесија во Берово Печати Е-пошта
Понеделник, 27 Март 2017 12:54

Berovo 6-1 WEBШестата форумска сесија во општина Берово се одржа на 17 февруари, во присуство на околу 50 жители на општината. Целта на сесијата беше да се сублимираат постигнатите резултати од форумскиот процес што се одвиваше кон крајот на 2016 година.

Повеќе...
 
Форумот во Берово гласаше за програма и проекти за 2017 Печати Е-пошта
Понеделник, 19 Декември 2016 10:44
Berovo 5-WEBОпштина Берово ја одржа петтата форумска сесија во рамки на буџетскиот форумски процес на 7 декември, во присуство на околу 55 жители на општината. Форумот, на оваа сесија, приоретизираше буџетска програма за 2017 година - Програмата за изградба на водоводи и канализации, од вкупно шест буџетски програми, како и 27 проекти.
Повеќе...
 
Четврта форумска сесија во општина Берово Печати Е-пошта
Вторник, 06 Декември 2016 15:10
Berovo 4 1-WEBОпштина Берово ја одржа четвртата форумска сесија од буџетскиот форумски процес на 23 ноември, во присуство на околу 80 жители. Форумот дискутираше за расходите  за локални улици и патишта, урбанистичко планирање и култура и спорт на општина Берово за 2017 година, расходите  по Програма за изградба на водоводи и канализации во Општина Берово за 2017 година, расходи по Програма за социјална заштита  и расходи по Програма за локален економски развој во Општина Берово за 2017 година.  
Повеќе...
 
Форумот во општина Берово дискутираше за три буџетски програми Печати Е-пошта
Вторник, 15 Ноември 2016 12:25
Berovo 3 3-WEBОпштина Берово ја одржа третата форумска сесија на 9 ноември, во присуство на 80 жители на општината. Форумот дискутираше за расходите по три буџетски програми – за Изградба на локални патишта и улици, за Урбанистичко планирање и за Култура и спорт, согласно кои жителите дадоа околу 20-тина предлози и идеи.
Повеќе...
 
Форумот во Берово дискутираше за приходите Печати Е-пошта
Четврток, 27 Октомври 2016 12:49
Berovo 2 2-WEBОпштина Берово ја одржа втората форумска сесија од буџетскиот процес на 26 октомври, во просториите на ОСУ “Ацо Русковски“, каде се продолжи со работа на шестте работни маси. На почетокот на форумот се направи преглед на претходната сесија по што од страна на претставник на работната група беа презентирани приоритетите дефинирани на првата форумска сесија. 
Повеќе...
 


Страница 1 од 5

Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom