Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Сарај


Форумот во Сарај гласаше за проекти и буџетска програма Печати Е-пошта
Понеделник, 26 Декември 2016 11:41
Saraj V 9-WEBПеттата форумска сесија од буџетскиот форумски процес во општина Сарај се одржа на 21 декември во присуство на 50-тина жители. Форумот гласаше за најприоритетна буџетска програма и проекти за наредната 2017 година, што општината треба да ги реализира во согласност со потребите на граѓаните.
Повеќе...
 
Општина Сарај дискутираше за четири буџетски програми Печати Е-пошта
Понеделник, 28 Ноември 2016 14:15
Saraj 4 2-WEBОпштина Сарај ја одржа четвртата форумска сесија на 25 ноември во присуство на околу 60 учесници. Учесниците на форумот дискутираа за расходите за четири буџетски програми – Образование, Спорт и култура, Одржување на јавно осветлување и Животна средина. 
Повеќе...
 
Втора форумска сесија во општина Сарај Печати Е-пошта
Вторник, 01 Ноември 2016 13:16
Saraj 2 7 - WEBОпштина Сарај ја одржа втората форумска сесија на 28 октомври, во присуство на околу 60 учесници. Форумот ги презентираше приходите на општината односно планираните и реализирани општински приходи согласно септември, годинава, и проекција на приходи за 2017 година. После овие презентации работните маси на форумот дадоа свои предлози за зголемување на приходите во буџетот на општина Сарај за 2017 година.
Повеќе...
 
Општина Сарај започна да спроведува буџетски форум Печати Е-пошта
Вторник, 18 Октомври 2016 08:53
Saraj 5-WEBОпштина Сарај ја одржа првата форумска сесија од буџетскиот форумски процес на 14 октомври, во присуство на 60-тина жители на општината. Форумот ја презентираше структурата на буџетот и процесот на буџетирање, а беше формирана и форумската структура во седум работни маси – Локален економски развој, Урбанизам, Образование и наука, Спорт и култура, Здравство и социјална заштита, Земјоделие и животна средина и Општинска администрација.
Повеќе...
 
Жителите на Сарај избраа осум проекти Печати Е-пошта
Среда, 15 Јули 2009 05:11
sliki_saraj-10-naslovna.jpgВкупно осум проекти избраа жителите на Сарај на седмата форумска сесија што во рамки на програмата “Форуми во заедницата“ се одржа на 10 јули, во ресторанот “Еја“.
Повеќе...
 


Страница 1 од 3

Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom