Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
Могила - Новаци


Општина Новаци ги презентираше резултатите од буџетскиот процес Печати Е-пошта
Петок, 02 Октомври 2015 12:10
Novaci 6-WEBПоследователната сесија од буџетскиот форумски процес, на која се презентираше прегледот на реализација на буџетот за 2015 година, се одржа на 23 септември во општинската сала. Оваа сесија направи статистички преглед на реализација на проектите што ги изгласаа граѓаните во буџетот, како и процентот на извршување на буџетот за 2015.
Повеќе...
 
Жителите на Новаци приоретизираа 24 проекти во буџетот за 2015 година Печати Е-пошта
Петок, 26 Декември 2014 08:49

Novaci V-WEBЖителите на општина Новаци приоретизираа 24 проекти од осум буџетски програми што локалната самоуправа ќе ги испланира во буџетот за 2015 година.

Повеќе...
 
Форумот во Новаци разгледуваше четири програми Печати Е-пошта
Петок, 05 Декември 2014 14:22
Novaci-WEBЧетири буџетски програми разгледуваше форумот во Новаци на четвртата форумска сесија, што се одржа на 1 декември, во присуство на 73 жители на општината.
Повеќе...
 
Форумот во Новаци разгледуваше 4 буџетски програми Печати Е-пошта
Вторник, 25 Ноември 2014 15:40
Novaci 5 III - WEBРасходниот буџет во четири буџетски програми беше темата на третата сесија од буџетскиот форум во општина Новаци, што се одржи на 24 ноември, во присуство на 80-тина жители на општината.
Повеќе...
 
Форумот во Новаци за општинските приходи Печати Е-пошта
Петок, 21 Ноември 2014 15:59
Novaci II - WEBВтората форумска сесија во општина Новаци се одржа на 17 ноември, во присуство на 82 жители на општината, кои дискутираа за приходите и можноста за зголемување на општинскиот буџет во рамки на буџетскиот форумски процес.
До крајот на оваа година ќе се одржат уште три сесии со цел и граѓаните со свои предлози да се вклучат во креирањето на буџетската политика на општина Новаци за 2015 година.
Повеќе...
 


Страница 1 од 3

Следете нé на

FacebookTwitter

Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom