Форуми во заедницата

МакедонскиEnglishShqip
За програмата - Крајни резултати Печати Е-пошта
Четврток, 03 Април 2008 12:35

Се очекува Форумите да завршат со следниве мерливи резултати:

  1. Да се реализираат шест форумски сесии;
  2. На форумските сесии да учествуваат голем број претставници на локалната заедница (најмалку 50 учесници);
  3. Да се реализираат доброструктурирани и квалитетни дискусии од аспект на значително време поминато во придонес од експерти , проектни идеи и препораки од граѓаните;
  4. Да се реализираат настани за публицитет и мерливи активности за односи со јавноста во заедницата;
  5. Да се воспостават неформални и институционализирани партнерства меѓу локалните засегнати страни;
  6. Да се развијат најразлични проектни идеи;
  7. Да се достават препораки кои ќе се земат предвид од страна на општинските власти;
  8. Да се спроведат одржливи проекти со видлив социо-економски ефект во заедницата.
Share
 

Следете нé на

FacebookTwitter

Партнер на програмата

zels-logo


Општински буџет за граѓаните

оpstinski-budzet-1

Прирачник: Форуми во заедницата во 11 чекори

priracnik-11-cekori-MK

 

Priracnik-Forum-vo-zaednicata-MKD-1

Билтен | Септември 2016


Forumi vo zaednicata Sep 2016 MKD-1

Билтен | Март 2016


forumi-bilten-4-mk

Билтен | Септември 2015


bilten-septemvri-2015-mk-1

Билтен | Февруари 2015


Forumi vo zaednicata Mart 2015 MKD
мкдтур
„Форуми во заедницата“ е програма на Швајцарската агенција за развој и соработкa имплементирана од Единицата за координација на форумите fioom